MÅLRETTET KONTROVERSIEL BUSINESS DEVELOPMENT VIRKSOMHED MED NYE IDEER STARTET I SILKEBORG

Torben Allan Mikkelsen, som flyttede til Silkeborg i 2002, hvor han startede med et job som mediekonsulent på det daværende Radio Silkeborg, starter nu egen landsdækkende virksomhed med afsæt  i det som er blevet hans hjemby, Silkeborg. Siden 2002, er der bygget yderlige kompetencer på fra jobs hos, blandt andet Fagbladsgruppen i Herning, Stofa i Horsens, samt senest som project manager i business development, hos Aarhus Academy For Global Education i Aarhus og nu springer han ud som selvstændig med virksomheden B2U – Business To You, som bredt formuleret er en virksomhed som arbejder med specielle indsatsområder inden for forretningsudvikling.

621911_4349493818459_841406898_o

“Jeg sigter mod at være en smule kontroversiel i mine aktiviteter”, siger Torben Mikkelsen, “Jeg elsker at tænke på tværs og at finde nye måder at gøre tingene på. For at få frit spillerum til netop dét, var det nærliggende at starte selv. Jeg syntes desuden at tiden var inde til at sætte mine mange kompetencer og erfaringer i aktion for mig selv, og det kunne jeg bedst som selvstændig,” fortsætter Torben Mikkelsen.

En mereB2U arbejder med afsæt i forretningsudvikling, kommunikation og formidling, samt et kompetencedelingskoncept, som gør det muligt for små og mellemstore virksomheder, at tilføre kompetencer, som de ellers ikke har opgaver eller resourser til normalt. B2U spænder over mange indsatsområder, lige fra rådgivning og praktisk hjælp, til etablering af advisory boards i virksomheder, til foredrag, netværksindlæg, træning i networking, workshops, teamtræning, kunde- og firmaevents, samt ikke mindst løsning af projektopgaver for virksomheder – store som små. Firmet trækker gerne særlige kompetencer fra netværket ind i opgaveløsningen, hvis det er nødvendigt for at kunden får den optimale løsning.
Projektopgaverne inden for de nævnte indsatsområder, ser Torben Mikkelsen et marked for, fordi virksomhederne her kan få løst specifikke opgaver inden for et defineret tidsrum og til en fast pris, som ikke ligger oppe på de normale konsulenthonorarer virksomhederne ellers kender. Samtidig har virksomheden en ekstern ”medarbejder” på opgaven, som agerer på sammen måde som en fastansat – endda med den service og fleksibilitet som man kender fra kunde/leverandørforholdet.

KOMPETENCEDELING – DET NYE SORT
Seneste skud på produktstammen er et koncept, som Torben Mikkelsen har valgt at kalde kompetencedeling.  Konceptet er primært henvendt til virksomheder i kategorien små og mellemstore virksomheder. Når små og mellemstore virksomheder vil forretningsudvikle, eller bare gøre noget som kræver ekspertise, som virksomheden ikke i forvejen har, er det dyrt – og skal som regel ske enten via ansættelse eller via dyre konsulenter.

Kompetencedeling er en perfekt model til små og mellemstore virksomheder. Man deler udgifterne til tilførsel af stærke kompetencer, målrettet de specielle opgaver man har i sin virksomhed, med tre eller fire andre virksomheder i f.eks. ens netværk. Hver virksomhed får tilført kompetencer og erfaring, som den enkelte virksomhed ikke har fuld tids opgaver til, eller for den sags skyld resourser til. Opgaverne gennem et halvt eller helt år afdækkes, defineres og aftales med hver enkelt virksomhed på forhånd og hver virksomhed faktureres et fast månedligt beløb.
networking-imageNETVÆRKER I BREDESTE FORSTAND
Torben Mikkelsen er en person som i den grad er udpræget netværker og derfor finder man ham også mange steder, hvor erhvervsmennesker mødes og han griber enhver lejlighed til at udbygge sit i forvejen meget brede netværk. Det at være ansigt til ansigt med mennesker, er væsentligt for ham, hvilket måske også er årsagen til aktiviteterne inden for foredrag og netværksindlæg, men han er desuden overbevist om, at det er i en direkte dialog, at opgaverne defineres bedst og her at løsningerne findes. “Derfor er jeg ikke ude efter kunder i første omgang, men efter det personlige møde,” fortæller Torben Mikkelsen og fortsætter, ”for netop den investering i tid, har gang på gang afdækket ting, som ikke var kommet frem i telefonen, eller ved at kikke på en webside, og så er der åbnet mulighed for at det pludselig er en ny kunde jeg taler med.”
Torben Mikkelsen får en væsentlig del af sine opgaver via netværk og han tror fuldt og fast på, at der i netværk findes den bedste tilgang til nye kunder, fordi det er nogen som de selv kender der anbefaler eller henviser.
Affødt af de stærke netværksgener hos Torben Mikkelsen, laver han også indlæg og træningsforløb omkring netværk. ”Mange ansatte må hellere end gerne netværke som repræsentanter for deres virksomhed, men tit er der ingen strategi for området hos virksomheden, ligesom det helt er op til den enkelte, hvordan han/hun netværker,” siger Torben Mikkelsen og fortsætter, ”og det står i skærende kontrast til de fastlagt strategier, som virksomhederne har for branding og deres øvrige kommunikation. Når man ved at der ligger mulighed for omsætnings-forøgelse i netværksaktiviteter, er det naturligvis også vigtigt at man på dette område er skarp i strategien og den model man vælger at bruge, og det kan man arbejde med og træne de enkelte medarbejdere i.”

10325274_10203936065424935_8629742041162140178_nMANGE KOMPETENCER OG EVNE TIL AT KOMBINERE DEM
Torben Mikkelsen er en mand med mange kompetencer og han forstår at kombinere dem – både med hinanden for at opnå de bedste løsninger, men han kombinerer dem også med kompetencer hentet fra netværket, som er spredt ud over hele landet. Kompetencerne ligger blandt andet inden for kommunikation og formidling, markedsføring og PR, event og messeaktivitet, webtv/video, business & employer & business reputation, forretningsudvikling, samt som nævnt, foredragsvirksomhed og træning i netværksaktivitet.
Han er desuden aktiv blogger i sin egen blog – Torbens Tankevirksomhed, hvor han skriver om nye ideer og ting som optager ham på forskellig vis.

Torben Mikkelsen og B2U bliver helt sikkert en konstellation, som man kommer til at høre mere om og som virksomheder – ikke kun i Silkeborg, men også landsdækkende, vil komme i kontakt med i fremtiden.

INFO:
Website:      www.b2u.dk
Kontakt:       Tlf.: +45 2872 4685 – Mail: mail@b2u.dk

Personlig profil (Torben Allan Mikkelsen) på Linkedin: Linkedinprofil
Personlig blog: TorbensTankevirksomhed  http://wp.me/1ov7o

About torben allan mikkelsen

Projekt Manager Business Development / Sponsorships
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment